vrijdag 12 april 2013

De voordelen van een opblaasbare kayak


Het mag duidelijk zijn dat wij voorstander zijn van het gebruik van een opblaasbare kano. Logisch, anders waren we dit blog niet begonnen. We zullen hieronder een aantal argumenten noemen om een opblaasbare kano te kopen.

Klein pakvolume en licht gewicht
Een opgevouwen opblaaskano heeft vaak maar het pak volume van een flinke tas of rugzak. Het kan makkelijk op worden geborgen op zolder en past in elke auto. Het is dus ook makkelijk mee te nemen op vakantie. Er bestaan ook speciale kano rugzakken. Makkelijk als je een einde moet lopen. Dus geen geklooi met imperiaals en zo. Een goede opblaaskano is niet zwaar. 1 persoon modellen zijn er al vanaf een kilo of 7. De tweepersoons modellen zijn wat zwaarder.


De  Firefly van Advanced Elements weegt slechts 7 kilo en heeft een pakvolume van 58x45x12 cm.

Betaalbaar
Een goede opblaasbare kano is goed betaalbaar. Net als bij de meeste producten krijg je bij de mid-price kano’s de beste prijs kwaliteit verhouding. Je kan voor een prijs van pakweg 300-700 euro een zeer goede opblaasbare kano kopen waar je lang plezier van kunt hebben.

Duurzaam
Een goede opblaaskano is duurzaam geconstrueerd en is van duurzaam materiaal gemaakt. Daarnaast veert het terug bij een botsing en is het materiaal goed bestand tegen uv straling.

Veilig
Goede opblaaskano’s hebben meerder luchtkamers. Gaat er toch een keer een lek dan houden de andere luchtkamers je boven water en kan je rustig naar de kant peddelen. We zo fijn! Door de goede stabiliteit van veel modellen is het vaak mogelijk om bij het omslaan weer terug in de boot te klimmen. Kan je niet eskimoteren en ga je toch ver het water op, koop dan voor een model waarbij dit kan. Probeer dit eerst uit!

Goede prestaties
De prestaties zijn uiteraard afhankelijk van het model dat je kiest. Een zeekajak zal sneller zijn dan een Canadees. En ten opzichte van vaste kano's? Een goede opblaasbare kajak kan tot 90% van de prestatie van een vaste kano komen.

Snel op te blazen
Met een goede pomp blaas je een opblaaskano snel op. Sommige modellen binnen 5 minuten.

    Wildwater met een opblaasbare kajak. Het kan!

Opblaaskano: een compromis?
Conclusie: opblaaskano's hebben grote voordelen ten opzichte van een vaste kano. Je pakt je ingepakte opblaaskano van zolder, legt het achter in de auto of achter op de fiets en gaat naar het water. Snel oppompen en gaan. En op vakantie en thuis ligt de kano ook niet in de weg. Makkelijk mee te nemen dus, ook als kanovaren niet het primaire doel van de vakantie is. Maar goed, er zijn nog altijd hordes met mensen die zweren bij een vaste kano. En er zijn ook goede redenen om een keuze te maken voor een vaste kano of kajak. Een gespecialiseerde kanopoloer, wildwatervaarder of zeekajakker zal snel voor een harde kunststof kano kiezen. Voor deze doelgroep zijn de specialistische eigenschappen van zo’n kano doorslaggevend. Echter, voor veel anderen zou een opblaasbare kano een prima alternatief zijn. Een alternatief dat niet in de weg ligt, makkelijk mee te nemen is en prima vaart. Een goede opblaaskano is dus amper een compromis te noemen maar voor velen eerder een verstandige keuze. Voor goede kwaliteit opblaasbare kayaks kijk op airkayakshop.com
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten